lunes, 10 de enero de 2011

Estadístiques sorprenents dels sense sostre: Espanya, Catalunya i LLeida

A Espanya amb prou feines existeixen estudis oficials de les característiques d'aquest col·lectiu. Tant és així que el nombre de persones sense llar a Espanya, segons la font que es consulti, pot oscil·lar entre 20.000 i 30.000 persones a Espanya i entre 2.000 i 9.000 persones a Madrid.


Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística espanyol, el 82,7% de les persones sense llar són homes. L'edat mitjana d'aquest col·lectiu és de 37,9 anys i els seus ingressos mitjans són de 302 euros al mes.


A més:


Gairebé la meitat d'aquesta població té fills (46%), encara que només una desena part viu amb ells.
El 30% de les persones sense llar és abstèmia i mai ha consumit drogues.
El 37,5% porta més de tres anys sense allotjament propi.
La meitat de la població sense llar busca treball.
El 51,8 % són espanyols i el 48,2 % estrangers
Els estrangers sense llar porten, de mitjana, tres anys i set mesos a Espanya i un any i onze mesos en la comunitat autònoma on se'ls ha localitzat.
Aquesta investigació va realitzar un mostreig dels usuaris de centres d'acolliment de ciutats de més de 20000 habitants, per tant té el biaix de les persones que complint la definició donada en aquesta investigació de "persona sense llar" no són usuaris dels centres d'acolliment (possiblement un percentatge alt).

A CATALUNYA:

Gairebé 37.000 persones tenen problemes d'habitage
La Generalitat ha detectat el 2008 un total de 3.409 casos de persones sense sostre, la qual cosa suposa el 9,3% del conjunt de problemàtiques de mal allotjament. La major part d’aquests casos es concentren a Barcelona ciutat (53%), seguit de molt lluny pel Vallès Oriental (6,3%), la Plana de Vic (5,5%), el Barcelonès sud (4,1%), el Camp de Tarragona (3,9%), Girona-Salt (3,6%) i Lleida (3,3%).

Lleida.- Un total de 122 persones sense sostre viuen a la ciutat de Lleida. D'aquestes, 70 ho fan al carrer, mentre que la resta dorm en espais d'acollida o pisos d'inclusió social. El perfil del sense sostre de Lleida és un home (97%), estranger (75%) i relativament jove, al voltant dels 40 anys. Són dades de l'estudi que ha presentat l'Obra Social de Caixa Catalunya aquest dimecres a Lleida, i que durant el primer trimestre d'aquest any també ha recomptat els indigents de Barcelona i Madrid. Gràcies a 180 voluntaris, la nit del 28 d'abril es va poder fer el primer recompte de persones sense sostre als barris de la ciutat i a les partides de l'Horta.

Aquestes dades són sorprenents per vosaltres ? O de fet esperàveu alguna cosa semblant ?
Digueu que us semblen aquest recull de dades !

1 comentario:

  1. Són dades realment tristes per a la societat d'avui dia... sobre tot les de lleida, on més de 70 persones viuen al carrer, sense tenir satisfetes les necessitats bàsiques, realment és indignant això! esperem que algú faci algo, perquè són dades molt preocupants

    ResponderEliminar