martes, 11 de enero de 2011

Moszy, cas d'exclusió social

Moszy, és un africà de 18 anys nascut a Benin que va desembarcar d’una patera a la platja d’El Confital (Tenerife). L’animisme (ésser sobrenatural) és un pràctica habitual al país d’origen de Moszy, i més concretament el vudú, i és per això que el seru-seru (Swahili) va fugir de Benin.

A part del rebuig que ha patit per part de la seva família i veïnat, el més preocupant és que els albins negres són una càrrega quan estan vius perquè necessiten cremes de protecció solar, ulleres negres i roba per estar tapats de cap a peus. Encara que quan són morts, són una font de riquesa. Cada part del seu cos és utilitzada per rituals de bruixeria. Amb la sang d’alguns òrgans s’elabora  el muti (beguda que atreu la bona sort). Els dits serveixen d’amulets i per una cama es pot arribar a pagar fins a dos mil euros.

Quan en Mozy, arribà a  Canàries demanà l’asil polític a Espaya per no haver de patir les conseqüències del vudú.

Aquesta història té un final més que feliç, ja que a Tanzània moren cada any entre 60 i 70 albins com a conseqüència d’aquest rituals animistes.

Extret de: Tres de cuatro

Curiosa la notícia, veritat? Això és un exemple que no només existeix l’exclusió social als països desenvolupats, sinó que també als països subdesenvolupats.

I us fem una pregunta, que creieu que existeix més exclusió social als països desenvolupats o als subdesenvolupats? I perquè?

3 comentarios:

  1. Hola companys, realment és una notícia força interessant per fer veure a la gent que també existeix aquesta exclusió en països en vies de desenvolupament.
    Sobre la pregunta, personalment desconec les estadístiques de nivell d'exclusió per part de tots els països, però tot i així, donant resposta aquesta pregunta crec que apareix més d'exclusió en països desenvolupats pel fet que generalment en aquests països com més poder econòmic tens, més superior et sents als altres i això fa que pugui apareixer més exclusió. Penso que als països més pobres molts es troben en la mateixa situació i ja no passa el que a dalt he esmentat. Bé aquesta és la meva opinió.
    Carles.

    ResponderEliminar
  2. Me parece increible la noticia que acabo de leer. Realmente estas costumbres tan "curiosas" que comparten algunas personas ( y no hablo de zonas en concreto) son algo que me cuesta muchísimo de entender. PERSONAS a las cuales vivas AMARGAN LA EXISTENCIA, y una vez muertas se convierten en "dulces y relíquias. En fin.

    Referente a la pregunta que hacéis, yo creo que la exlcusión social la sufrimos en todos los lugares por igual. Como mi compañero Carles, tampoco conozco las estadísticas, pero aunque este claro que en los países desenvolupados la exlusión social(por diferentes causas) se hace más evidente, considero que en los subdesenvolupados cuesta más de darse cuenta del problema pues la situación de la mayoría es desfavorable -lo que no indica que, entre esta mayoría, también exista exclusión-.

    ResponderEliminar
  3. Moltes gràcies Carles i Ángela per comentar. La notícia és realment sorprenent i indignant i ens agrada que ens mostreu les vostres opinions al respecte, com també les vostre respostes a la pregunta que us vam fer!

    Salut!

    ResponderEliminar