sábado, 1 de enero de 2011

Les Festes al carrer

Per més de 100 milions de persones sense llar de tot el món que viuen als carrers, l’arribada del Nadal i del Nou Any no sempre és motiu de celebració.

“El pitjor d’estar als carrers és el fred”, comenta Alan, un escocès de mitjana edat que viu i dorm a d’intempèrie a Londres des de 1977.
“Ara estic patint. Desprès de més de 30 anys, el meu cos està començant a fallar per culpa del fred”, diu mentre observa a les persones que passen per un dels túnels peatonals que condueixen a l’estació de Charing Cross.

L’Alan és una de les més de 200 persones que dormen als carrers de Londres cada nit.

A 2.500 quilometres de distància, a l’estació Paveletskaya de Moscú, Farid es queixa del mateix.
“Normalment i per lo general intento dormir als passadissos dels edificis d’apartament, però abans s’han de trobar els que no estan tancats. No acabo d’aconseguir poder dormir molt”, confessa.  
“La meva preocupació ara és tractar de sobreviure al període de vacances, quan tot estarà tancat”, afirma aquest home de 51 anys que viu als carrers de la capital russa des de 2008.

Aquesta situació es repeteix en molts altres indrets del món i a vegades amb pitjors i més pocs recursos per combatre el fred.

Per tant us volem preguntar si els organismes públics en aquestes dates haurien de posar més serveis a l’ajuda de les persones sense sostres o no trobeu convenient que calguin?

4 comentarios:

  1. Hola companys!
    En primer lloc felicitar-vos pel vostre bloc, el trobo molt interessant.
    Respecte a l'actualització, m'ha agradat molt el que dieu. De fet, al hivern, i sobretot quan els vec pels caixers, em pregunto com són capaços de sobreviure, i com han estat capaços d'arribar fins aquí...
    És un tema molt complexe i dur, que espero que sapigueu tractar.

    Enorabona pel bloc! ;)

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies Grup gestió per la felicitació. I sí, és extraordinari com poden viure i afrontar a la vida en aquestes situacions.

    Esperem que seguiu visitant el nostre blog! ;)

    ResponderEliminar
  3. Molt bo aquest article! Personalment crec que els organismes públics haurien de posar en marxa moltes més campanyes per ajudar als sense sostre, ja sigui per no haver de patir les condicions admosfèriques, per no passar fam... entre moltes altres. Jo actualment només conec el Pla Iglú, que malauradament només l'activen quan la temperatura és més baixa que 0 graus C.
    Penso que el podrien activar cada vespre!

    Felicitats per aquest blog, anims i endavant!

    ResponderEliminar
  4. Hola nois!
    Trobu molt encertat la manera en la que esteu enfocant el tema.

    Respecte la pregunta de si els organismes públics s'haurien de "mullar", la meva opinió es que sí, ja que en époques com aquestes en les que les temperatures arriben ser realment baixes es tracta d'un risc molt seriós per la vida d'aquestes persones que es veuen en la situació d'haber de dormir al carrer, crec que s'haurien d'habilitar alguna mena de servei per tal d'evitar morts innecessàries-

    ResponderEliminar